Haber Detayı
21 Temmuz 2023 - Cuma 11:22
 
BAŞKAN ERCENGİZ ADAY MI?
BAŞKAN ERCENGİZ ADAY MI?
- Haberi
BAŞKAN ERCENGİZ ADAY MI?

Ali Orkun Ercengiz, son 10 senedir Burdur siyasetinde en öne çıkan profillerin başında geliyor. 2013 yılında genç bir Eczacı iken aktif siyasete girerek önce CHP’nin Burdur belediye başkanını belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimi kazanarak 2014 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin başkan adayı, seçimi de kazanma başarısı göstererek belediye başkanı olan Ali Orkun Ercengiz, iki dönem dokuz yılı aşan bir süredir Burdur Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor.

2023 yılının başından itibaren zorlu bir seçim sürecine giren Mayıs 2023’te genel seçim ile iki turlu cumhurbaşkanı seçimlerini geride bırakan Türkiye’de bugünlerde gündem daha çok ekonomik gelişmeler, sıkıntılar üzerine yoğunlaşsa da bir yandan da yerel seçim hazırlıkları da yavaştan başlamış durumda. Türkiye’de seçmen sekiz ay sonra bu kez mahalli seçimler, belediye başkanlarını belirlemek için sandık başına gidecek.

İşte; şu ortamda yerel seçime ilişkin hazırlıkların, stratejilerin ve taktiklerin geliştirilmeye başladığı süreçte, belediye başkan adaylarının kimler olacağı, partilerin aday tercihleri, en büyük merak konularının başında geliyor. Burdur’da da seçim, demokrasi tarihimizde Burdur belediye başkanlığı seçimlerinin özel, ayrı bir yeri var… Burdur şehir merkezinde belediye başkanlığı yarışları hep büyük bir heyecana, rekabete sahne olmuştur. 2024 yerel seçimlerinin de Burdur’da yine büyük bir çekişme içinde geçmesi bekleniyor.

Burdur’da şimdiden başlayan 2023 yerel seçim kulislerinde en çok konuşulan konu başlıklarından biri de mevcut başkan Ali Orkun Ercengiz’in ne yapacağı? Yine aday gösterilecek mi? CHP Genel Merkezi’nin Burdur’da aday noktasındaki tavrı ne olacak? Ercengiz üçüncü kez seçilebilecek mi? Tüm bu soruları uzatmak, çeşitlendirmek mümkün…

Burdur’da seçim ve demokrasi kültürüne, bilincine katkı sağlamak için özel yayınlar, içerikler üretme çabası içerisinde olan Yeni Gün Medya ekibine konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Ercengiz Yeni Gün Medya ekibine verdiği demeçte, geride bıraktığımız Mayıs 2023 seçimlerinden, belediye çalışmalarına ve yerel seçim sürecine kadar geniş yelpazede değerlendirmelerde bulundu. Gazetemiz sahibi Kürşat Tuncel, burduryenigun.com internet haber sitesi yazı işleri müdürü Onur Özkan ile muhabirimiz M. Fatih Başcı’dan oluşan Yeni Gün Medya ekibine konuşan Başkan Ercengiz, yeniden adaylık niyeti hakkında ise; “mevcut belediye başkanları şu anda genel başkan referansı olarak zaten potansiyel aday. Nereye kadar aday? Eğer başarısız değilse, halkta karşılığı bitmemişse” sözleriyle halkta karşılığı olan belediye başkanlarının doğal aday olduğunu vurguluyor.

“Kişisel beklentilerle veya beklentilerine karşılık bulamayanların bir araya gelerek ürettikleri dedikodulardan yıpratılmaya çalışıldığımın zaman zaman farkındayım. Bu hızlandı” diyen Başkan Ercengiz; “eğer ki; sokakta vatandaş tercihini benden yana kullanmama yönünde bir eğilimi hissedersem ne kendime ne de partime kaybettiren bir seçimi istemem. Mevcut belediye başkanı olarak bizim performanslarımızın değerlendirmesini zaten Genel Merkez yapacaktır. Genel Merkezin şöyle bir yol gösterme şekli olursa; ‘değerli başkan biz 2 dönem sizinle çalıştık. Bundan sonraki süreçte seçimle ilgili tereddütlerimiz var’ dediği anda şu anlama gelir; sizin adaylığınızı düşünmüyoruz. Biz de o zaman iki dönem için ‘Allah bereket versin, memleketimize hizmet ettik, çalıştık, çabaladık. İnşallah partimiz kaybetmez’ deyip partimizin göstereceği adayın kolunu kaldırır, onun için sokakta çalışmaya devam ederiz. Bu tercih bizden önce elbette partinindir. Bize düşen tarafı ise şudur; bu gücü kendimizde görüp, görmediğimiz ya da biz bıraktığımız anda bu bayrağı yere düşürmeyeceğine inandığımız bir aday varsa ortada yani böyle bir profil oluştuysa eğer, gönül rahatlığıyla bırakırız. Ama burada bir tereddüt oluşursa o zaman kimse de kusura bakmasın 10 yıllık emeği çöp yapmayız.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAŞKAN, ERCENGİZ, ADAY, MI?,
Yorumlar
Haber Yazılımı