Haber Detayı
21 Ağustos 2024 - Çarşamba 13:17
 
Avrupa’nın Özel Gün Çelenkleri Melli’den Gidiyor
Avrupa’nın Özel Gün Çelenkleri Melli’den Gidiyor
- Haberi
Avrupa’nın Özel Gün Çelenkleri Melli’den Gidiyor

Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler (Melli) beldesi, Noel çelenkleri üretiminde Avrupa’nın en önemli tedarikçilerinden biri haline geldi. Melli beldesinde üretilen çelenklerin yüzde 70’i Hollanda’ya, yüzde 20’si Almanya’ya, geri kalan yüzde 10’u ise İngiltere, İsviçre ve Danimarka gibi ülkelere ihraç ediliyor.

Avrupa’nın Özel Gün Çelenkleri Melli’den Geliyor

Melli beldesi, Avrupa’nın en çok tercih ettiği özel gün çelenklerinin üretim merkezi haline gelmiş durumda. Belde, sadece incir üretimiyle değil, aynı zamanda kaliteli çelenkleriyle de tanınıyor. Festival kapsamında düzenlenen "En Güzel Çelenk Yarışması"nda Ayşe Uysal, üçüncü kez birincilik elde etti. Melli'de hazırlanan çelenkler, soğuk hava deposuna ihtiyaç duymadan bir ay boyunca tazeliğini koruyabiliyor. Bu çelenklerin ortalama fiyatı ise 15 Euro civarında.

Melli'de Noel çelenklerinin üretimi 20 Ağustos’ta başlıyor ve 10 Aralık’ta sona eriyor. Çelenklerde kullanılan malzemeler arasında ormanlık alanlardan izinle toplanan dağ çileği, okaliptus, mersin yaprağı, kızılcık, çam ve andız kozalakları, siyah üzüm, ateş dikeni, selvi yaprağı, Amerikan sarmaşığı, fosfor, ayışığı ve süs narı gibi bitkiler bulunuyor.

Çelenk üretimi, özellikle kadınların evlerinde yoğun olarak çalıştığı bir sektör haline gelmiş durumda. Üretim sürecinde, her sabah saat 08.00’de evlerin önüne bırakılan bitkiler, akşam saatlerinde toplanan çelenklere dönüştürülüyor. Her bir kadın günde ortalama 40-50 çelenk üretirken, bu işten elde ettikleri aylık kazanç ev ekonomisine ciddi katkı sağlıyor.70 Ze Ag8Bh Ey8 Le T Mpv Z Kg

AVRUPA'NIN ÖNEMLİ İHTİYACINI MELLİ BELDESİ KARŞILIYOR

Melli beldesi, bu özverili çalışmaları sayesinde, Noel döneminde Avrupa’nın çelenk ihtiyacını karşılayan önemli bir merkez haline gelmiş durumda.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Avrupa’nın, Özel, Gün, Çelenkleri, Melli’den, Gidiyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı