Haber Detayı
15 Mart 2022 - Salı 14:09
 
ANIT, MEYDANDA YENİ YERİNDE: MİLLİ MÜCADELE-ATATÜRK ANITI’NI TAŞIMA İŞLEMİ BAŞLADI
ANIT, MEYDANDA YENİ YERİNDE: MİLLİ MÜCADELE-ATATÜRK ANITI’NI TAŞIMA İŞLEMİ BAŞLADI
- Haberi
ANIT, MEYDANDA YENİ YERİNDE: MİLLİ MÜCADELE-ATATÜRK ANITI’NI TAŞIMA İŞLEMİ BAŞLADI

Burdur şehir merkezinde yeni meydan düzenlemesi kapsamında yeri uzun bir süredir tartışma ve merak konusu olan ‘Tarihi Burdur Anıtları Projesi’nin son halkası MİLLİ MÜCADELE ANITI, yaygın adıyla ATATÜRK ANITI’nı yine Cumhuriyet meydanında yaklaşık 10 metre geriye eski Özel İdare binası tarafına çekildi. Artık; Anıt yeni meydan düzenlemesiyle birlikte yeni yerinde…

Geçtiğimiz Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren Milli Mücadele-Atatürk anıtını meydandaki yeni yerine taşıma işlemini muhabirimiz M. Fatih Başcı, yerinde takip etti.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’de meydana gelerek Atatürk anıtının taşınma çalışmalarını izledi, yetkililerden bilgi aldı.

Gazetemize konuşan Başkan Ercengiz, “Anıtlar büyük bir titizlik ile yeni düzenlediğimiz kaide alanına bugünden itibaren sökülüp taşınmaya başladı. Eğer bir aksilik olmaz ise birkaç gün içerisinde yeni yerinde anıtlarımızı sergileyip bu kaideyi de ortadan kaldıracağız.” dedi.

Burdur Belediyesi basın bürosundan da konu hakkında yapılan açıklama şöyle;

“Burdur gündemini meşgul eden Atatürk Anıtının, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in girişimleri sonucunda yeni yerine taşınmaya başlandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Cumhuriyet Meydanı yenileme çalışmalarımızda artık yavaşa yavaş sona geliyoruz. Uzun süredir Burdur gündemini meşgul eden anıtın taşınması ile ilgili bir takım yapılan girişimler sonucunda artık anıtın taşınması ile ilgili eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesinden 2 Akademisyen hocamız gözetiminde anıtlar büyük bir titizlik ile yeni düzenlediğimiz kaide alanına bugünden itibaren sökülüp taşınmaya başladı. Eğer bir aksilik olmaz ise birkaç gün içerisinde yeni yerinde anıtlarımızı sergileyip bu kaideyi de ortadan kaldıracağız. Cumhuriyet Meydanınızın istediğimiz güzel ve geniş görüntüsü ile Burdur halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

Çalışmaları incelemede CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer ve partililer yer aldı.”

Bir 11 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve anıt görseli olabilir

Kaynak: Editör:
Etiketler: ANIT,, MEYDANDA, YENİ, YERİNDE:, MİLLİ, MÜCADELE-ATATÜRK, ANITI’NI, TAŞIMA, İŞLEMİ, BAŞLADI,
Yorumlar
Haber Yazılımı