Haber Detayı
15 Ağustos 2024 - Perşembe 12:16
 
AK Parti'nin 23. Yılı Kutlaması
AK Parti'nin 23. Yılı Kutlaması
- Haberi
AK Parti'nin 23. Yılı Kutlaması

AK Parti'nin kuruluşunun 23. yılı Burdur'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenevi İstasyon Şubesi'nde gerçekleşen programa AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, milletvekilleri Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, belediye başkanları, önceki dönem il başkanları ve birçok partili katıldı.

Hizmet ve Gelecek Hedefleri

Törende konuşan AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, partinin yereldeki faaliyetlerinden ve gelecek hedeflerinden bahsetti. Özboyacı, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletvekillerimiz, başkanlarımız ve tüm teşkilat mensuplarımızla Burdur’a hizmet etmeye devam edeceğiz. AK Parti hükümetleri döneminde Burdur’umuz görmediği hizmetleri aldı. Cumhurbaşkanımız bize bir yol gösterdi ve biz bu yolda devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'yi Modern Medeniyet Seviyesine Taşıma

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonundan ve partinin Türkiye'yi modern medeniyetler seviyesine taşıma çabasından bahsetti. Oğuz, "AK Parti, adı itibariyle bir parti olmanın ötesinde bir halk hareketidir. Bu hareket, Türkiye'yi her alanda ileriye taşımıştır" şeklinde konuştu.

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz ise partinin milletle olan bağını ve tarihini anlattı. Korkmaz, "AK Parti, bir siyasi hareketten öte bir halk hareketidir. Kökleri yüzlerce yıl geriye giden ve milletine sadakatle bağlı bir hareket olarak, her zaman milletin yanında olmuştur" ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 08 14 At 17.06.42 (1)

Plaket Takdimi ve Yeni Üyeler

Konuşmaların ardından, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana görev yapmış il başkanlarına plaket verildi. Ayrıca, AK Parti'ye katılan Çeltikçi İlçesi Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis üyesi Bekir Akyel, CHP Çeltikçi üyesi Mesut Zorlu ve 18 yaşındaki yeni parti üyesi Gülsenur Acar’a rozetleri takdim edildi.

Etkinlik, 23'üncü yıl pastasının kesilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının sinevizyon aracılığıyla izlenmesiyle sona erdi.

Whatsapp Image 2024 08 14 At 17.06.41

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı konuşmasında şunları söyledi;

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu yola çıkarken her zaman söylediği gibi kefenini alarak yola çıkmıştı. Gerek Türkiye içerisinde gerekse dünya çapında kendisine karşı gelen kendisini tehdit eden hiçbir şeye boyun eğmedi, eğmeyecek. Bizler de yerelde onların temsilcisi olarak sayın cumhurbaşkanımızın siyasi temsilcisi olarak milletvekillerimiz, başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, önceki dönem ilçe başkanlarımız, bütün teşkilat mensuplarımızla şehirlerimize köylerimize ilçelerimize, beldelerimize hizmet etmek için çalıştık çalışmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar Burdur’umuza kazandırdığımız onlarca yatırımımız var. Yatırımlarımızın maliyetini hesaplamaya kalksak çok büyük rakamlar alacak. Burdur’umuz gerçekten görmediği hizmetleri AK Partimiz sayesinde aldı ve almaya da devam ediyor. Biz bugün bile hâlâ tasarruf tedbirleri olmasına rağmen Burdur’umuza ne kazandırabiliriz ne getirebiliriz bunun derdine düştük. Sayın Cumhurbaşkanımız bize bir yol gösterdi. Bize bir dava ülküsünü öğretti. Biz bu dava yolunda devam edeceğiz. Biz bu işe başlarken yemin ettik, söz verdik ve bu sözümüzde duracağız inşallah. Bu vesileyle bu zamana kadar partimize hizmet etmiş İl Başkanlığından, İlçe Başkanlığından, Belde başkanlığına yönetim kurullarımız gençlik ve kadın kollarımız ve tüm teşkilat mensuplarımıza ben çok teşekkür ediyorum. Kuruluşundan bu yana herkesin çok büyük emekleri var. Büyük abilerimizden biz bugün dinliyoruz. Kurulurken cebimizden biz şu kadar paralar koyduk diye. Binamız yoktu kalacak yerimiz yoktu bize kimse yer göstermedi,  AK Parti’ye üye olanlar dışlandı. Biz bunların hepsini aştık Allaha şükür çok şükür. Onların hakları ödenmez ilk günden bugüne kadar. Hizmet eden bütün abilerimiz ve ablalarımızın ellerinden öpüyorum ve bundan sonraki aşama gençlere bu davayı öğretmek ve davayı aşılamaktır. Bu davaya hizmet edecek gençleri bulup yetiştirip bu davayı sürdürmektir. Bizler bu davanın uğrunda bir çok zorluklar çektik. Bunların karşılığını çok şükür dünyanın en önde ülkesi haline getirerek Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dünya ülkesi olarak yaşamaya devam ediyoruz.  Bugün ekonomik sıkıntılarımız var. Dünya çapında olan bu ekonomik sıkıntıların en az hasarla atlatmak için sayın Cumhurbaşkanımız gecesini gündüzüne katarak çalışmaya devam edecektir. Geçirdiğimiz genel seçimler, seçimler sonrasında istemediğimiz sonuçlar aldık. 23 yıl sonra belki sonuçlar böyle olmayabilir. Ama biz genel merkezimizde yaptığımız toplantılarda bu davanın ne kadar büyük ve ne kadar kutsal olduğunu anladık. Çünkü yiğit düştüğü yerden kalkar. Herkes sahaya herkes çalışmaya devam edecek. Biz de bu şekilde teşkilatlarımızla milletvekillerimizle sahada çalışmaya devam ediyoruz.  Görevimiz devam ettiğince de çalışmaya devam edeceğiz.  Biliyorsunuz cumhurbaşkanımızın çok güzel bir sözü vardı;” biz bitti demeden hiçbir şey bitmedi ve bitmeyecektir inşallah.”

“Bundan sonra hiçbir seçimde Recep Tayyip Erdoğan’ın bayrağı yerde kalmayacak”

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz ise şöyle konuştu;

“Bugün AK Partimizin 23. Kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Görev yaptığımız süre boyunca, görev verilmediği takdirde sonraki süreçte de yine bu davaya bir mihenk taşı olmak ümidiyle çalışmalarımıza her zaman devam edeceğiz. Geçmişe dönük birkaç cümle söylemek gerekirse de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ Şiarıyla çıktığı yolda gördük ki 23 yılda hakikaten ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti muasır medeniyetler seviyesine, o hep arzulanan muasır medeniyetler seviyesine ulaştı. Daha da iyi olacak. Son yıllardaki hem küresel hem de ülkemizdeki yerel olumsuzluklara rağmen de bundan sonra ki kutlu yürüyüşümüzde tüm ak kadrolarımızla, ak ailelerimizle Allah’ın izniyle devam edecek. Bundan şüphemiz yok. AK Parti sadece adı itibariyle bir parti değildir. Malumunuz AK Parti kurulduktan sonra ilk seçimlerden itibaren önce liderimize siyasi yasak daha sonra da partimize sürekli kapatma tehditleriyle o dönemlerde hem yargı vesayeti hem askeri vesayetin yanında bir de maalesef siyasi vesayetle uğraştı. Ama hiçbir zaman davamızdan, davamızdan bir adım öteye gidebilmesi için koşmaktan vazgeçmediler. Bundan sonra hiçbir seçimde Recep Tayyip Erdoğan’ın bayrağı yerde kalmayacak. Bu ak kadrolar, 2028 ve 2029 seçimlerinde eski özlem duyduğumuz günlere dönmeye vesile olacaktır.”

“AK Parti bir halk hareketidir”

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Bir davadan bahsediyoruz, bir fikir hareketinden bahsediyoruz, bir halk hareketinden bahsediyoruz. Yani masa başında dizayn edilmiş, kurulmuş bir siyasi hareketten ya da konjonktürel politik zeminde kendine yer tutmuş bir hareketten bahsetmiyoruz. Özünde milletin bağrından çıkmış ve sadece milletine sadakat duyan ve her problem yaşandığında milletin bağrına koşan bir siyasi liderin, kurucu iradesinin topluma yansıdığı bir zeminden bahsediyoruz. AK Parti hareketinden bahsediyoruz. AK Parti dediğimiz zaman bir parti değildir. Klasik anlamda siyasi partiler yasasına göre kurulmuş bir partidir, ancak 23 yaşına gelmiş, kökleri çok daha geriye giden belki de 100’lerce yıl geriye giden, milletin her ne pahasına olursa olsun temsiliyetini kendisine birinci şiar edinen ve ne pahasına olursa olsun asla milletini satmayan ve milletinin yanında saf tutan bir siyasi hareketten bahsediyoruz. Bu yönüyle AK Parti bir halk hareketidir.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, Parti'nin, 23., Yılı, Kutlaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı