Haber Detayı
27 Ocak 2020 - Pazartesi 14:06
 
Ak Parti Mv. Uğur’un 1999 Depremi sözlerine Tefenni Bld. Bşk Alagöz’den Tepki!
AKP Burdur Milletvekillinin sosyal medya hesabından yaptığı karşılaştırma sosyal medya aleminde gündem oldu.
- Haberi
Ak Parti Mv. Uğur’un  1999 Depremi sözlerine Tefenni Bld. Bşk Alagöz’den Tepki!

AKP Burdur Milletvekili Yasin Uğur'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sosyal medya platformu Twitterde gündem oldu.

 

AKP'li Yasin Uğur sosyal medya hesabından "Yardımların etkin, verimli ve adil paylaşımı için bu konu önemli. Devletimiz tüm kurumlarıyla depremden etkilenen bölgelerde çalışma yürütüyor. Unutmayın artık 99 depremindeki aciz devlet yok. Etkin, güçlü ve olaylara hızlı bir şekilde müdahale eden devlet var" ifadelerini kullanarak 1999 hükümetine laf söylerken bir anda MHP'nin de koalisyon ortağı olduğu hükümete ve devlete aciz demesi sosyal medya platformu Twitterde günün konusu oldu.

 

AKP'li vekile sosyal medyadan çokça tepki gelirken Burdur Tefenni İlçesinin MHP'li Belediye Başkanı Ümit Alagöz ise AKP'li vekile "Sizi daha dikkatli ve saygılı olmaya davet ediyorum" diyerek tepki gösterdi.

 

MHP'li Başkan Alagöz "Sayın vekilim sizi daha dikkatli ve saygılı olmaya davet ediyorum. O dönem MHP de hükümet ortağıydı.1999 depreminin şiddeti 7.5 idi. Ayrıca devletimizde aciz değildi. Ve deprem bölgesi Elazığ değil Gölcük tü. 57. Hükümet yönetimindeki Devlette cansiperane bir çalışma sergilemiştir.Umarım 2 deprem arasındaki farkı anlamışsınızdır.1999 depreminde 17.480 ölüm, 23.781 yaralanma oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 ev, 42.902 iş yeri hasar gördü.[3] Resmî olmayan bilgilere göre ise yaklaşık 50.000 ölü, ağır-hafif 100.000'e yakın yaralı olmuştur. Ayrıca 133.683 çöken bina ile yaklaşık 600.000 kişi evsiz kalmıştır" diyerek AKP'li vekile seslendi.

 

CHP Burdur Milletvekili Dr.Mehmet Göker ise "Devlet kurumlarıyla bir bütündür, geçmiş depremleri ve yaşanan acıları yarıştırarak bir yere varılamaz. 99 depreminde “Devlet acizdi” demek ucuz siyatten başka bir şey değildir. İnsanlığa saygısı olan bu cümleyi kurmaz" diyerek AKP'li Yasin Uğur'a tepki gösterdi.

 

Gelen tepkiler üzerine AKP Burdur İl Başkanı Volkan Mengi ise Milletvekiline  "Gözleri var görmezler, Kulakları var dinlemezler, Ağızları var söylemezler... Hep istemezükçülüktür ilkeleri..." ifadeleri ile sahip çıktı.

 

AKP'nin Cumhur ittifakına bu denli ihtiyacının olduğu bir dönemde AKP'li Vekil Yasin Uğur'un 1999 yılında yaşanan bir felaket üzerinden MHP'ye yüklenmesi AKP ve MHP Genel Merkezlerinde nasıl karşılanacak merak konusu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ak, Parti, Mv., Uğur’un, , 1999, Depremi, sözlerine, Tefenni, Bld., Bşk, Alagöz’den, Tepki!,
Yorumlar
Haber Yazılımı