YENİGÜN GAZETESİ 69 YAŞINDA

Yeni Gün Gazetesi 69. yaşına ulaştı, kutluyoruz. Ülke koşullarında yerel gazetelerin bu yaşlara ulaşabilmeleri çok büyük başarı.

Yerel gazetelerde diğer basın yayın organları gibi para kazanarak varlıklarını sürdürürler. Ancak; bir yerel gazeteyi Anadolu’da bu yaşlara ulaştırmak, salt para kazanma azmi ile olmaz olamaz. Çünkü yerel gazeteleri salt para ile yaşatmak mümkün olmaz. Paranın yanında hatta önünde olan olması gereken gazetecilik şevki, azmi, hırsıdır. Yeni Gün Gazetesi; Üstad Muharrem Tuncel’in azmi, hırsı, çalışkanlığı ile yaşatıldı. Üstad Muharrem Tuncel’den sancağı teslim alan Kürşat Tuncel, uzun zamandır birbirinden değerli gazete ekleri ile adeta tarih, siyaset, kültür, sanat, gazetecilik dersi veriyor.

Yeni Gün Gazetesi’ne ek olarak çıkarılan yayınlar, parayla pulla yapılamayacak kadar çok kıymetli ve fedakarlık, özen, çaba, şevk, bilgi, kültür gerektiriyor.

Dileğimiz bu alanda yükseltilen başarının sürdürülüp artırılması.

Yeni Gün gazetesinin 69. Yaşını, Üstad Muharrem Tuncel’i anarak, Yeni Gün camiasının ve takım kaptanı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel’in başarılarının devamını dileyerek kutluyoruz.

Gazete kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda; 

70'e 1 kala; 69. yaş sevincimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 100. yıl coşkusunu geride bırakırken, böylesine tarihi ve anlamlı günlerin ikliminde, bugün de gazetemiz 20700’üncü sayısıyla, 69’uncu yayın yılına adım atıyor... 1 Eylül 1954 tarihinde Burdur’da günlük olarak yayımlanmaya başlayan Yeni Gün gazetesi, 69’uncu yaşına erişmenin gururunu ve mutluluğunu okurlarımızla, Burdur’un dinamikleriyle paylaşıyor. Osman Şan ile başlayan Muharrem Tuncel’in insan üstü çabalarıyla bugünlere gelen Yeni Gün gazetesi, içinde bulunduğumuz tüm olumsuz şartlara rağmen, yayın yolculuğunu sürdürüyor. Hep söylediğimiz gibi; “bu gazete Burdur’un, Burdur’a ait...” Tuncel ailesi işletmeciliğini yapmakta, yayın mutfağımız da gazeteyi hazırlamakta... Yazılı basının, yerel medyanın en ağır krizini yaşadığı şu ortamda bile en iyisi için uğraş veriyoruz. Tarih, kültür, çevre, ekonomi, istatistik ve diğer konu başlıkları olmak üzere tüm alanlarda yayıncılık anlayışımızı geliştirmeye devam ediyoruz. (özel ekler, tematik sayfalar, dosyalar, yazı dizileri) “İçeriğimizi zenginleştirme, daha nitelikli, derinlikli gazete” hedefimiz, 69’uncu yayın dönemimizin de yine değişmeyen temel hedefleri arasında. Teknolojik gelişmelere ayak uydurmak, gazetemizi internet ile, dijital araçlarla bütünleştirmek, entegre etmek, en öncelikli hedeflerimiz arasında olmaya devam ediyor. ‘İl gazetesi’ olmak, ilçelere açılmak, Burdur’un tamamını, bütününü yansıtabilmek, 69’uncu yayın serüvenimizin üçüncü temel amacını oluşturuyor. ‘Referans gazetesi’ olma yolunda yeni yaşımızda da siz okurlarımızdan aldığımız güçle, Burdur kamuoyunun, ilimiz dinamiklerinin desteğiyle, yayın yolculuğumuzu sürdürme kararlılığı ve azmi taşıyoruz. İyi ki varsınız...