Yangının çiftçilere verdiği zarar büyük

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Karapınar ve Karaaliler köylerinde çıkan yangınla ilgili bir açıklama yaparak, yangının çiftçilere verdiği büyük zararı dile getirdi. Özel, "Karapınar ve Karaaliler köylerimizde çıkan yangın sonucunda çok büyük zarar ve ziyan meydana geldi. Hasadı yapılmayan yüzlerce dekar arazimiz küle döndü. Çiftçilerimizin bir yıllık özenle işleyerek baktığı ürünleri yok oldu," dedi.

Yangın bölgesine hızla ulaştıklarını belirten Özel, çiftçilere destek olduklarını ve yangına müdahale ettiklerini söyledi. Çiftçilerin, yangınla mücadelede kürek, sapan, tırmık, traktör ve kepçelerle ellerinden gelenin en iyisini yaptığını vurgulayan Özel, "Yangınla mücadelede bu tür yapılan işlemler basit görünebilir, oysaki bu tür müdahaleler daha büyük bir felaketin oluşmasını önlemektir. Köylü halkımız da bunu büyük özveri ve koordineli bir şekilde yürüttü," ifadelerini kullandı.

 

Özel, kahraman çiftçiler ve köylüler, itfaiye erleri ve belediye iş makinesi operatörlerine sonsuz teşekkürlerini sunarak, bir daha bu tür felaketlerin yaşanmamasını diledi. Çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Özel, "Çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum," diyerek sözlerini tamamladı.