Valilik Logosu Yine Değişti

BURDUR VALİLİĞİ YENİ LOGOSU TAMAMLANDI

 

Valiliğimiz kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında tasarlanan Burdur Valiliği'nin yeni logosu tamamlandı.

 

İlimizin “Kültürel, Tarihi ve Doğal Güzelliklerinin” vurgulandığı Amblemde “Yöresel Kültür”, “Antik Kentler ve Teke”, “Göller ve Doğal Güzellikler” başlıklarında üç ayrı tema işlendi.

 

Özellikle Batı Anadolu topraklarında çeşitli materyaller üzerinde binlerce yıldır kullanılan ve günümüze kadar ulaşmış bir kültürel miras olan "eli belinde" motifi ile bölgenin yöresel kültürüne gönderme yapılan amblemde, tarihsel ve kültürel anlamda pek çok medeniyete ev sahipliği yapan İlimizdeki Antik Kentleri temsilen bir sütun ile Teke Yöresine ithafen boynuz formuna yer verildi. Yatay çizgilerden oluşan dalga formu ile Burdur, Salda, Karataş, Gölhisar, Yarışlı başta olmak üzere bölgenin birbirinden farklı doğal güzelliklerine sahip gölleri somutlaştırıldı.

 

Vali Hasan Şıldak konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; Kurumsal kimlik çalışması kapsamında binlerce yıllık tarihi, kültürel mirası ve eşsiz doğal güzellikleri ile dikkat çeken İlimizi yansıtacak bir logo çalışması gerçekleştirildiğini vurguladı.

 

Yeni logonun hayırlı olmasını dileyen Vali Şıldak, verdikleri destek dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve çalışmayı gerçekleştiren MAKÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Murat Kara'ya teşekkür etti.