Vali Şıldak'dan Coronavirüs Değerlendirme Toplantısı

Burdur Valisi Hasan Şıldak, düzenlediği basın toplantısında Coronavirüs ile ilgili alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Türkiye’de ilk Korona Virüs vakasının açıklanmasının ardından ülke genelinde alınan önlemler Burdur’da da yüksek düzeyde devam ediyor.

Burdur Valisi Hasan Şıldak toplantıda, öncelikle Burdur’da alınan bu tedbirlerin sonuç verdiğini ve titizlikle yapılan uygulamalar içerisinde gerek faaliyeti durdurulan işletmelerin gerek yasaklama kısıtlama kararlarının gerekse yapılan düzenlemelerin her birinin ayrı ayrı takip edilmek suretiyle harfiyen uygulanması konusunda büyük bir hassasiyet içinde çalışıldığını belirtti.

Vali Şıldak; “65 Yaş ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın son derece duyarlı ve hassas bir yaklaşım içinde evde kalmaları konusunu her kanaldan iletmeye çalışıyoruz. Yurtdışında yaşayan bazı vatandaşlarımız Cuma gününden itibaren 3 grup halinde kredi yurtlar kurumumuza ait üniversitemiz yerleşkesi içerisindeki yurtlarımıza yerleştirilen 161 vatandaşımızın var. Son derece ihtimamlı bir şekilde bu misafirlerimizi ilimizde ağırlıyoruz ve emniyet müdürlüğümüz tarafından da yurdumuzun güvenliğini sağlıyoruz.” dedi.

“Seyahat sınırlaması uygulamamıza hassasiyetle önem gösteriyoruz, tüm şehre giriş çıkışlarımızda sağlık kontrolü ve ateş kontrollerimizi yaparak vatandaşlarımızı uyarıyoruz ve bilgilerini emniyet güçlerini paylaşan ilimizde kalan misafirlerimizi birebir izlemeye alıp gerekli önlemleri alıyoruz. Vefa sosyal destek uygulama ekiplerimiz aracılığı ile sağlık ve gıda ihtiyaçlarımıza devam ediyoruz. 112 acil durum merkezimiz aracılığı ve afatın koordinesinde il merkezinde dağılımını gerçekleştiriyoruz.

Kamu çalışanı ve iş yeri haricinde hiçbir kişinin sağlık ve gıda ihtiyacı dışında hiçbir vatandaşın dışarıda olmamasını bu konunun benimsenerek uygulamaya geçilmesinin çok hassas olduğunu belirten Vali Şıldak; “Trafik ve yaya trafiğinin minimuma düşürülmesini, il dışından gelen vatandaşlarımız için duyarlı olarak burada 14 gün süreyle ikamette kalacaklarını ve evden dışarı çıkamayacaklarının bilmesini ve yaptırımda kalmamaları için uyardık. Bugüne kadar çok sayıda idari para cezası da uyguladık. Kurallara uyma noktasında geldiğimiz bir başka husus şudur, gerekli duyarsak karantina uygulamasını bizde köylerimizde ilçelerimizde düşünüyoruz. Bu uygulamayı da hayata geçirmekte hiç tereddüt etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan tek beklentimiz dışarı çıkmamaları zorunlu sebeplerde çıkmaları gereken durumlarda da sosyal ve fiziksel izolasyon kurallarına uymaları hususudur.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.