TÜCCARLARDAN ELEKTRONİK SATIŞ SALONU’NA DESTEK

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)nın katkılarıyla hazırlanan fizibilite raporu sonucunda, Burdur Ticaret Borsası (BTB) öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan Elektronik Satış Salonuyla ilgili olarak, il merkezinde hububat ticareti ile uğraşan tüccarlar ile toplantı düzenlenerek, görüşlerine başvuruldu. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonucunda, satış solunun gerekli olduğu, şehre ekonomik anlamda hareket getireceği kanaatine varıldı.

Burdur Ticaret Borsası Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Meclis Başkanı Hikmet Çangır, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Yanıkara, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Gürcan, Niyazi Boz ve hububat ticareti ile uğraşan tüccarlar katıldı.

Toplantını açılış konuşmasını yapan Burdur Ticaret Borsası Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, gönül isterdi ki il genelindeki tüccarlarımızı bu salonda toplayalım. Ancak içinde bulunduğumuz pandemi, maalesef buna izin vermiyor. Bölgemizde hububat satış salonunun olmaması, üreticilerimizi çoğunlukla Ankara’da satışlarını yapmasına neden olmakta. Bu eksikliği gidermek için projemizi hazırlayarak BAKA’ya sunduk ve BAKA tarafından onaylandı. Yatırım fizibilitemiz şuanda hazır” dedi.

Hayata geçecek olan proje ile Burdur ili ve ilçelerinde başta tarım olmak üzere ticari amaçlı üretim yapan üretici ile alıcıların elektronik ortamda buluşturulması ve alım satım işleminin rekabetçi, şeffaf ve tarafları memnun edecek bir ortamda gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini aktaran Gündüzalp, “Bu proje ile birlikte hem üye sayısı artacak hem de borsamızdaki alım satıma dahil olarak, şehrimize ekonomik anlamda hareket getirecek” şeklinde konuştu.

Bu tür projeleri yaparken, istişare etmek, ortak akıl sergilemek gerektiğinin altını çizen Gündüzalp, “Genel olarak yapılan bir işte, tabanın desteğini ya da görüşünü almadan yapılırsa, ben yaptım oldu modeli ile hiçbir yere varılmaz. Elektronik satış salonunun olmaması bize göre eksiklik. Ama ihtiyaç var mı, yok mu bunu istişare ederek belirleyeceğiz. Borsa’nın asli görevlerinden bir tanesi de alıcı ile satıcıyı bir araya getirmesidir” ifadelerini kullandı.

Borsa olarak satış salonunun fizibilitesini yaptırdıklarını ve sonucunun ise olumlu geldiğini aktaran Gündüzalp, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Fizibilite sonucu, Burdur’da bu iş yapılabilir diyor. Sizlerin görüşü, bu projeye bakışı bizlerin için önem arz ediyor. Ortak akıl, her şeyin üzerinde. Olursa olur, olmazsa neden olmaz, temel önceliğimiz bu. Bu işin ticaretini yapan kişiler olarak böyle hizmete ihtiyaç var mı, böyle bir hizmet getirildiği zaman sizler tarafından kabul görecek mi, Burdur’daki hububat üretimi böyle bir projeyi hayata geçirmeye yeterlimi, konuşmamız lazım. Bu projenin, şehrimizin ve bölgemizin ticari hayatına büyük katkılar sağlayacağına inanıyor, projenin hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”