MAKÜ’NÜN KOORDİNATÖR OLDUĞU ULUSLARARASI PROJE HİBE ALMAYA HAK KAZANDI
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Özkan Elmaz tarafından hazırlanarak Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığına bağlı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2021 yılı Erasmus+ Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-VET) Projeleri kapsamında kabul edilen; 2021-1-TR01-KA220-VET-000025255 numaralı “Büyükbaş ve Küçükbaş Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamalarının Yaygınlaştırılması” –“Dissemination Of Animal Welfare Practices In Farmed Ruminants” isimli proje kabul edilerek hibe almaya hak kazandı.
Sunulan 125 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınmış ve bağımsız dış uzmanlar tarafından değerlendirilmiştir. İçerik değerlendirmesi sonucunda, 21 proje teklifi hibe desteği almaya hak kazandı.
Proje koordinatörü Prof. Dr. Özkan Elmaz yaptığı açıklamada; projenin, 213 bin 180 Euro hibe desteği aldığını belirterek; “Projenin koordinatörlüğünü Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin yaptığını, proje ortakları arasında yer alan Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Burdur Veteriner Hekimler Odasının yanı sıra dış ortak olarak 2 Avrupa Birliği ülkesinden Portekiz (Lizbon Üniversitesi, Veteriner Fakültesi), ve İtalya (Milano Üniversitesi, The Department of Agricultural and Environmental Sciences – Production, Territory, Agroenergy) bilim insanları da yer almaktadır. Bu proje ile Veteriner Hekimler ve Ziraat Mühendisleri ile beraber “Büyükbaş ve Küçükbaş Çiftliklerinde Hayvan Refahı Uygulamalarının Yaygınlaştırılması” amaçlanmaktadır. Proje kapsamında süt sığırı, besi sığırı, buzağı, koyun ve keçi yetiştiriciliğinde hayvan refahı protokollerinin oluşturulması ve yetiştiricilere anlatılması hedeflenmektedir. Proje, 2 yıl sürecek ve Türkiye, Portekiz ile İtalya ülkelerinde Veteriner Hekimler ve Ziraat Mühendislerinin katılımıyla toplantılar düzenlenecektir.” dedi.