MAKÜ İlk Yoğurdunu Mayaladı
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Güdümlü Proje ile kurulan Süt İşletme Tesisinde ilk yoğurt Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın düğmeye basması ile mayalandı.
İlk ürün işleme günü etkinliğine Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen, Doç. Dr. Ali Murat Alpaslan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, Süt Teknolojileri Araştırma Merkezi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi İlhan Gün, akademisyenler ve tesis çalışanları katıldı.
Çiğ süt kalitesini de bölgede marka ürün olarak sunmayı hedefleyen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bu proje ile Burdur ili süt üreticileri ile sanayicilerin ürünlerine yönelik sorunlarını gidermeyi ve Ar-Ge çalışmalarına destek olmayı hedefliyor.
Saatte 3 ton kapasiteli Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Süt İşletme Tesisinde üretilecek olan pastörize süt ve tam yağlı homojenize yoğurt 21.09.2020 Pazartesi günü, süzme yoğurt, beyaz peynir, ayran, tereyağı, süt kaymağı, manda yoğurdu ise çok yakın bir zamanda üniversite ana giriş kapısında yer alan MAKÜ Çiftliği Satış Ofisinde satışa sunulacak.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Korkmaz tesis hakkında bilgilendirmede bulundu. Rektör Korkmaz yaptığı açıklamada; “Üniversitemiz açısından önemli bir gün. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Süt Teknolojileri Araştırma Merkezi’nin süt işletmesinin ilk ürün işleme günü için düğmeye bastık. Sütlerimizin hijyen ve güvenliği açısından süreci başlattık. Şimdi de yoğurdumuzu mayaladık. Burada elde ettiğimiz sonuçları da sektörle paylaşacağız. Burada elde ettiğimiz ürünleri de MAKÜ Çiftliği adı altında üniversitemizin satış ofislerinde ve belli yerlerde de halkımızın hizmetine sunacağız. Bu tesis akademinin bilimsel bilgisi çerçevesinde hijyen kuralları, temel üretim teknikleri gibi yaptığı çalışmaların bir sonucu olmuş olacak. Bunun dışında da burası Burdur’un süt sektöründe üretim yapan, imalat yapan tüm firmalarının yaşadıkları problemlerin çözüleceği bir merkez. Yani burada süt işletmesinin ötesinde arka tarafta da çok ciddi bir laboratuvar altyapımız var, çok ciddi tesisler var. Bunlarla da sektörün yaşadığı problemlere çözüm üreteceğiz. Gıda önemli bir sektör. Hijyenin, bilimsel uygulamaların, insan sağlığının önem taşıdığı bir yer olması bakımından da firmaların sektörde yaşadıkları problemleri, rekabetçilik ve ambalaj gibi konularda birtakım tekniklerin kullanılmasına da bu merkezin uzmanları tarafından destek verilecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.