MAKÜ’de Tarım ve Hayvancılık çalışmaları sürüyor

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ), Tarım ve Hayvancılık çalışmaları pandemi sürecinde de devam ediyor.

“Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Islahı ve Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında Beşkavak pilot köyü’nde döl verimini artırmak, sezon dışı kuzu almak amacıyla yapılan çalışmalarda 90 adet koyuna sünger hormon uyg. yapıldı. Ultrasonografi ile gebelik taraması sonucu 80gebelik başarısı elde edildi.

Görevliler, Süt Sığırcılığı İşletmeleri Standartlarının Değerlendirmesi süreci çalışmalarını Karamanlı ilçesinde gerçekleştirdi.  Tarım ve Hayvancılıkta Standardizasyon ve Belgelendirme Merkezi tarafından Karanmanlı İlçesinde yer alan bir işletmenin daha standartlara uygunluğu değerlendirilirken “Alternatif Hayvan Yetiştiriciliği:Kara Salyangozu Yetiştiriciliği” projesi kapsamında Burdur ili Yeşilova, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Çavdır, Gölhisar, Altınyayla, Ağlasun, Çeltikçi ve Bucak İlçe Tarım Müdürleri ve Ziraat Odası Başkanlarıyla görüşmeler yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü’ Adem Korkmaz’da pandemi süreci olmasına rağmen gece gündüz çalışmalarını sürdüren görevlilere twitter hesabı üzerinden teşekkür etti.

Rektör Korkmaz yaptığı paylaşımda; “Burdur’un gelişimi için hayvancılık ve alternatif gelir alanları için akademisyenlerimiz sahada gece gündüz demeden çalışmakta… Küçük baş projemizle, çok yönlü modern uygulamalar ile yetiştiricinin gelirini artırmak için sahadayız. Teşekkürler Hocalarım.. Eğer Burdur hayvancılıkta marka olacaksa bu ancak yüksek kaliteye sahip olması ve bunu belgelendirmesiyle mümkün olacak. Türkiye’de ilk kez bir kuruluş hayvancılık sektörüne kalite standardı tanımlıyor ve belgeliyor.Bu kuruluş; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Belgelendirme Merkezi.” ifadelerini kullandı.