KEMERLİ YETİŞTİRİCİLERDEN MAKÜ’YE ZİYARET

“Bölgesel Kalkınma Amaçlı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında Burdur’un potansiyelleri ile üniversitenin mevcut ve gelecek altyapısının uyumlaştırılarak tarım ve hayvancılıktaki rekabet gücünü artırmayı amaçlayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, yetiştiricilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Burdur Kemer ilçe merkezi ve tüm köylerinden büyükbaş hayvan yetiştiricileri Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin konuğu oldu.

 

Yetiştiriciler ile birlikte Kemer Belediye Başkanı İsmail Özay, Köy Koop Başkanı Osman Bütüner, Kemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Gencer ve kooperatif başkanlarının da bulunduğu ziyarette konuklar, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından karşılandı.

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Doç. Dr. Ali Murat Alparslan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, MAKÜ Çiftliği Müdürü Prof. Dr. Şenol Güzel ve öğretim üyeleri de eşlik etti.

MAKÜ Veteriner Fakültesi ile Hayvan Hastanesini gezen yetiştiriciler, burada yürütülen projelerle ilgili detaylı bilgiler aldılar.

Yetiştiriciler daha sonra Rektör Korkmaz ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrasında konuşan Rektör Korkmaz, “Geçtiğimiz hafta kemerde 194 çiftçiye yönelik gerçekleştirdiğimiz sertifika programından sonra sizleri üniversitemizde de ağırlamak istediğimizi söylemiştik. Öncelikle bugün burada sizleri ağırlamaktan duyduğumuz mutluluğu dile getirmek istiyorum. Üniversite ile toplumun bütünleşmesi çok önemli. Çocuklarınızın okuduğu yerleri bu vesileyle görmüş oluyorsunuz. Çocuklarınız bu mekânlarda eğitim görüyor, buralar sizin, toplumun yerleridir. Sizlerin adına da bizler burada bu görevi yapıyoruz. Hem merkez yerleşke hem de ilçe merkezlerindeki birimlerin alt yapılarını büyük oranda bitirdik. Bundan sonra MAKÜ, ülkemizin geleceğine hizmet edecek gençleri çok daha iyi şekilde hayata aktaracak. Hem kendi mesleki geleceklerini şekillendirecek hem de o ülkemizin nitelikli insan kaynağına katkılar sunarak ülkemizin gelişiminde rol oynayacak. Bunun eğitimden başka yolu yok. Sizler de yürüttüğünüz faaliyetleri daha iyi nasıl yapabiliriz diye her hafta eğitimlere katıldınız. Üniversitemize ziyaretinizden dolayı hepinize müteşekkir olduğumu söylemek istiyorum. Kemer Akören Köyü’nde proje olarak başlattığımız tam toplu bakım ve üretim projesini Kemer’in tüm köylerinde uygulamak istiyoruz. Kemer bu süreci tetiklerse Türkiye için bir model olur. Devletimizin de nereye nasıl bir destek vermesi gerektiği konusunda bir yol göstermiş oluruz. Bizlere katkı veren herkese teşekkür ediyoruz.” vurgusunu yaptı.

Kemer Belediye Başkanı İsmail Özay ise “Eğitim konusunda bizlere verdiği desteklerden dolayı üniversitemize teşekkür ediyorum. Bundan sonra ülkemiz için, ülke hayvancılığı için neler yapabiliriz konusunda hocalarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bizleri bugün burada ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Gencer ise “Değişmeyen tek şey değişimin kendisi. Eğer bizler yaşadığımız toplumda devam etmek istiyorsak, hayatımıza maddi ve manevi anlamda iyi bir şekilde devam etmek istiyorsak değişikliklere ve yeni gelişmelere ayak uydurmak zorundayız. Bununla ilgili rektörümüz bizlere yardımcı olmak adına kooperatiflerimizle ve yerel yöneticilerimizle birlikte çalışma imkânı sağladılar. Bununla ilgili tüm yetiştiricilerimizden tek ricamız var, aklına gelen tüm projeler ile ilgili tüm kurumlarımızın kapısı sizlere açık, bizler de sizden gelen taleplere ve fikirlere açığız ve elimizden geleni yapmaya hazırız. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Öğle yemeğinin ardından yetiştiriciler MAKÜ Çiftliğini gezerek, çiftlikte hayvan bakımı ve sağımı, hayvan besleme ve yem ile daha birçok konuda detaylı bilgiler alarak üniversiteden ayrıldılar.