KIBRIS’TAN TEFENNİ’YE GÖNÜL KÖPRÜSÜ

KKTC Meclis Başkanı Töre Tefenni’de

Burdur’un en köklü, tarihi iĺçelerinden biri olan Tefenni ilçesi, geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanı Zorlu Töre’yi ağırladı.

‘Yörüķ, Türkmen diyarı’ Tefenni, Kıbrıs Türk’ü Töre’yi konuk etti. Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz’ü ziyaret eden Töre, Tefennililerin ilgisinden memnun kaldı.

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin Tefenni ziyaretini şu açıklamayla değerlendirdi:

”Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Sayın Zorlu Töre Beyefendi Tefenni Belediyemizi Ziyaret etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Sayın Zorlu Töre, Denizli ve Antalya İllerindeki programlarından sonra İlçemizi ziyaretleriyle onurlandırdılar. Belediyemizi ve İlçemizi değerlendirdiğimiz ziyarette Tefenni Belediyesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Belediyelerinden biriyle kardeş Belediye olması konusuda değerlendirildi. Ayrıca 21 yıl Kıbrıs’ta görev yapan emekli Din görevlisi hemşerimiz Sayın Halil Şakır Beyefendi de ziyarette eski dostu Sayın Zorlu Töre Beyefendi ile hasret giderdi. Nazik ziyaretleriyle bizleri onurlandıran KKTC Meclis Başkanı Sayın Zorlu Töre Beyefendiye şahsım Belediyem ve İlçe halkım adına şükranlarımı arz ediyor, saygılarımı sunuyorum.”