JANDARMA EKİPLERİNDEN GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI VE DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE



Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göç ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam ediliyor.
 
Bu kapsamda, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Cumhuriyet Başsavcılıkları ile koordineli olarak, Göçmen Kaçakçılığı ve Düzensiz Göç ile Mücadeleye yönelik yapılan çalışmalar sonucu icra edilen faaliyetler kapsamında;
 
İcra edilen  (6) faaliyet ve (4) huzur güven uygulaması kapsamında yakalanarak hakkında adli/idari işlem yapılan (7) yabancı uyruklu idari işlemlerinin tamamlanmasına müteakip İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edilmişlerdir.

Müdahale edilen olaylarda;
- (3) Suriye Uyruklu şahsın Yol İzin Belgesi olmadan seyahat ettiği tespit edilerek, şahıslara toplamda (12.186) TL idari para cezası uygulanmış, kayıtlı oldukları ile gitmeleri hususunda Burdur İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile gerekli koordine kurularak tebliğ yapılmıştır.
- (1) Suriye Uyruklu şahsın kendisine tanınan süre içerisinde ülkeden ayrılış yapmadığı tespit edilerek, şahıs idari işlemlerinin tamamlanmasına müteakip Burdur İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edilmiştir.
- (3) Suriye Uyruklu şahsın Ülkemize yasadışı giriş yaptığı tespit edilmiştir. Şahıslara toplamda (43.230) TL idari para cezası uygulanarak, şahıslar Burdur İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edilmiştir.
- Burdur İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, (80) Düzensiz Göçmenin Burdur Göç İdaresi Müdürlüğünce yapılan işlemlerine müteakip Kilis, Antalya ve Aydın Geri Gönderme/Geçici Barınma Merkezlerine sevkleri sağlanmıştır.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Göçmen Kaçakçılığı ve Düzensiz Göç ile Mücadeleye yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.