İŞKUR’dan Meslek Lisesi Mezunlarına Büyük Destek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile MEB işbirliği kapsamında İŞKUR, meslek lisesi mezunlarına günlük 850,11 TL cep harçlığı sağlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle mesleki eğitim alan gençlerin istihdamı sağlanıyor.

Bu kapsamda, meslek lisesi mezunu gençlerin İŞKUR’un düzenlediği İşbaşı Eğitim Programlarına katılmaları halinde asgari ücretten 30 daha fazla cep harçlığı alacakları açıklandı. Böylece, cep harçlığı tutarı günlük 653,93 TL’den 850,11 TL’ye yükseltildi.

İşbaşı Eğitim Programı'na 26 gün katılım sağlayan kişilere aylık 22.100,86 TL zaruri gider ödemesi yapılacaktır. Bu uygulamadan faydalanabilecek olan alanlar şu şekildedir:

Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Gemi Yapımı.

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Mezunları bu uygulamadan faydalanabilir. Şartları uyan ve başvuru yapmak isteyen kişiler İŞKUR’a giderek İş ve Meslek Danışmanlarından bilgi alabilir ve başvurularını gerçekleştirebilirler.