HAYATA DEĞER KATAN KADINLAR” ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli kategorilerde ‘Hayata Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlendi.

Geçtiğimiz Cuma günü Anadolu Gençlik Derneği Burdur Şubesi’nde saat 14.00’da gerçekleşen programda Kültür Sanat ve Spor Kategorisinde Milli Sporcu Gökçenur Tarhan, Girişimcilik ve Üreticilik Kategorisinde Gazeteci ‘Kadriye Çetin’, İyilik Kategorisinde; Gazeteci Eylem Tuncel, İrfan İnci, Annelik Kategorisinde Şerife Aksu ödül almaya layık görüldü. Ödüllerini ise katılımcılar Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Musa Sayar, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Burdur Şubesi Başkanı İbrahim Gün, Saadet Partisi Burdur İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kaya takdim etti.

“KADINLARIN EN BÜYÜK PROBLEMİ GEÇİM SIKINTISI”

Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Burdur İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kaya, “Bugün kadınların en büyük geçim problemi geçim sıkıntısıdır” dedi.

 Başkan Kaya konuşmasının devamında; “Özellikle düşük ücretle çalışan kadınların, sorunlu oldukları çocuk ve yaşlı bakım hizmetlerinin, devlet tarafından ‘Sosyal devlet’ anlayışıyla karşılanması hususunda da gerekli düzenlemelerin yapılması atılacak önemli adımdır.” diye konuştu.

“SADECE 8 MART DEĞİL, HER GÜNÜN DEĞERLİ OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Başkan Kaya konuşmasının sonunda; “Bugün plaketlerini almak üzere aramızda bulunan değerli hanım efendilerle birlikte olmanın büyük onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Varlık gösterdikleri alanda umut olan, hayatı yenilenen tüm kadınlarımızı takdirle karşılıyor, Türkiye’ye kattığı değerlerle iftihar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR”

Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Musa Sayar yaptığı konuşmada; “Kadın denilince akla Peygamber efendimizin ‘Cennet anaların ayakları altındadır akla geliyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yarın kutlayacağız. Kadının hak ettiği yerde olmasını bekliyoruz.  Hak ettiği yerde olması için de Saadet Partisi olarak ta elimizden geldiği kadar mücadele veriyoruz” sözlerine yer verdi.

“KADIN İLK ÖNCE ANNEDİR”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz konuşmasında; “Kadın aslında bizler için ilk önce annedir. Ardından kız kardeştir. Okula başladığımızda sıra arkadaşımızdır. Ardından cepheye giden silah arkadaşımızdır. İş, ortağımız, meslek arkadaşımızdır. Sonunda da hayat arkadaşımız olur” dedi.

“TARHAN’IN HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU”

Kültür Sanat ve Spor Kategorisinde  ödül almaya hak kazanan  Gökçenur Tarhan, “Kick boks Milli Sporcusuyum. Ülkemizi ve bayrağımızı temsil etmek için birçok maçalara katıldım. Türkiye şampiyonluklarım var. Dünya ikinciliği ve üçüncülüğüm var. İnşallah Dünya şampiyonluğunu çıkarmayı düşüyorum. Ve istiyorum. Allah’ın izni ile Dünya Şampiyonu olmak istiyorum. İnşallah olurum” açıklamasında bulundu.

ÇETİN: “TÜM KADINLAR ADINA İNŞALLAH GÜZEL GÜNLER HEPİMİZİN OLACAKTIR”

Girişimcilik ve Üreticilik Kategorisinde ‘Hayatta Değer Katan Kadınlar’ ödülünü almaya hak kazanan Burdur Yeni Gün Gazetesi’nden Gazeteci Kadriye Çetin; “Devlet Memurluğunda 28 yıl çalıştıktan sonra kardeşimle beraber bu işi üstlenmeye karar verdim. Bu da bir girişimcilikti. İşin özünde ne olduğunu bilmememe rağmen babam ve kardeşimin desteği ile bu yola baş koyduk. Birlikte bir şeyler başarmak için tüm kalbimizle ve imkanlarımızla başaracağımıza ve diğer kadınlara da örnek olacağımıza inanıyorum. Tüm kadınlar adına inşallah güzel günler hepimizin olacaktır.” açıklamasında bulundu.

TUNCEL: “YAPTIĞIM İŞTEN DURUR DUYUYORUM”

İyilik Kategorisinde ödüllendirilen Burdur Yeni Gün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Eylem Tuncel, “Burdur Kent Konseyi Engelliler Başkanıyım. Dez avantajlı bireylerle çalışıyorum. Yaptığım işten gurur duyuyorum. Bizleri unutmayıp hatırladığınız için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İNCİ: “BURDUR’DA DA AFGANİSTAN VE SURİYELİLERLE DE ÇOK ÇALIŞTIK. İLGİLENDİM, ALAKADAR OLDUM”

İyilik kategorisinde ‘Hayta Değer Katan Kadınlar’ ödülünü alan İrfan İnci; “Bazı nedenlerden dolayı Münih’e gitmiştim. Orada uzun süre Millî Görüş’ün teşkilatlarında çok çalıştım. 30 yıl çocuklar ve beyimle birlikte çok çalıştık. Şube başkanı olarak görev yaptım. Hepimiz toplanıp kermes hazırlıyorduk. Burdur’a geldim. Burdur’da da Afganistan ve Suriyelilerle de çok çalıştık. İlgilendim, alakadar oldum” dedi.

“ŞERİFE AYGÜN GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI”

Ömrünü ve gönlünü tüm evlatlarına adayan karşılık beklemeden severek yeni nesillerin en güzel şekilde yetişmesi için büyük fedakarlık göstererek ‘Annelik Kategorisi’nde ‘Hayata Değer Katan Kadınlar’ ödülünü alan Şerife Aksu; “Beni bu ödüle layık gördüğünüz için Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu. Göz yaşlarına hâkim olamadığı görüldü.