Gerçekler geç de olsa ortaya çıktı

Burdur'da yaklaşık 10 gündür süren sokak hayvanları ile ilgili gündemde Burdur Belediyesine yönelik suçlamalar her geçen gün ortaya çıkan yeni paylaşım ve resimler ile adeta çürüyor. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere şehrin muhtelif yerlerinde sokak hayvanlarının çocuklar ve vatandaşlara saldırmasının ardından görevlilerce toplanan ve barınakta tedavi ve rahabilitasyon sürecine dahil edilen sokak köpekleri ile ilgili Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz açıklama yapmış ve Burdur'da hayvan derneği olarak adlandılan derneğin söz konusu suçlamalarının asılsız olduğunu ifade etmişti. 

Ayrıca yaralı bir köpeğin ölmesi de belediye ekipleri tarafından değil, diğer sokak hayvanlarının saldırısına maruz kaldığı görgü tanıklarının ifadesi ile ortaya çıkmış, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say yaptığı paylaşımda derneği olayın doğrusunu açıklamaya davet etmişti. Başkan Yardımcısı Say açıklamasında " “Bu cansız bedeni bulan Dernek Başkanı Aysel Işlak Turan . Bu köpeği nerde, nasıl bulduğunu anlatmazsa . Tüm çalışanlarımızın kul hakkı ve o cansız bedenin vebali O’nun üstünedir !” paylaşımına cevap alamamıştı. 

Son olarak söz konusu köpeğin ölmesi ile ilgili dernek başkanının kardeşi ve diğer mahalle sakinlerininin yaptığı yorum ile Say'ı doğrulamış"yaralı köpeğin özel bir pazar günü özel bir kliniğe götürüldüğü ve iç kanamadan öldüğü ortaya çıktı. 

Burdur gündemini meşgul eden bu olay ortaya koyuyor ki suni gündem oluşturarak Belediye ve Başkan Ali Orkun Ercengiz  karşıtlığı ile hayvan severlerin duygularını suistimal edilme çabası geç de olsa ortaya çıkmış oldu.