Engellilerden Moda Şov!

Engellilerin el emeği göz nuru eserleri sergilendi! Burdur’da büyük beğeni toplayan sergiye siz de katılın!

Burdur Belediyesi Engelliler Atölyesi Giyim kursu sergisi protokol üyelerinin katılımı ile açıldı.

Burdur Belediyesi Engelliler Atölyesi'nde geçen Aralık ayında açılan ve 30 kursiyerin katıldığı Giyim kursunda kursiyerlerin el emeği ürünlerin vatandaşların beğenisine sunuldu.

 

Serginin açılışına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Melike Gürsoy ile kursiyerler ve yakınları katıldı.

 

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: “Burdur Belediyesi’nin mütevazı avlusunda, küçük bir atölyesinde her gün görüyorum, geçiyorum. Hummalı bir çalışma var içeride. Bu hazırlık uzun süredir devam ediyor. Engelli atölyemiz uzunca yıllardır, karınca kararınca bir şeyler üretip, engelli dostlarımıza maddi katkı sağlıyor. Yeterli mi? Yeterli destek görmüyor tabi. Bu anlamda hepimize sorumluluk düşüyor aslında. Bizler daha fazla katkı vermek zorundayız. Hem kamu kurumları hem özel işletmeler burada üreten insanların daha iyi üretim sağlayabilmesi ve buradan elde ettiği gelirle belki de hane bütçesine bir şeyler katabilmesini sağlamak zorundayız. Bu projeyi bir tık ileri taşımak zorundayız. Burada gönüllü kadınlarımızın ve gönülle geldikleri ve hatta artık burayı öyle bir hale getirdiler ki, görüyorum. Bazen yemeklerini bile birleştiriyorlar. Birlikte yemek yiyorlar. Kardeş oldular.” dedi.

Kurdele kesilmesinin ardından kursiyerlerin eserleri protokol üyeleri ve vatandaşlardan tam not aldı.