Emniyetten Uyuşturucu Operasyonu

Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde çok yönlü olarak yürütülen uyuşturucu ile mücadele kapsamında, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar büyük bir karalılık içerisinde devam etmektedir.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, uyuşturucu/uyarıcı madde ticareti yaptıkları tespit edilen C.E.Ç. ve S.D. isimli şahıslara ait ikamette yapılan aramada; 0,42 gram metamfetamin maddesi, 14 adet kullanımı kontrole tabi hap ve 1 adet uyuşturucu öğütmede kullanılan aparat ele geçirilmiştir.

Yürütülen soruşturma kapsamında ayrıca adı geçen şüpheli şahıslardan uyuşturucu/uyarıcı madde sattın alan 3 şahıs hakkında da TCK 191. Maddesine Muhalefet (Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) suçundan işlem yapılmıştır.

Konuyla ilgili olarak  C.E.Ç. ve S.D. isimli şüpheli şahıslar ve bu şahıslara yardım ettiği tespit edilen C.C. isimli şahıs yakalanarak TCK 188. Maddesine Muhalefet (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti) suçu kapsamında tahkikata başlanılmıştır.  Yapılan tahkikat sırasında C.C. isimli şahıs işlemlerinin ardından serbest bırakılmış olup, 13.04.2020 günü adli mercilere sevk edilen şüpheli S.D. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, C.E.Ç. isimli şahıs ise tutuklanmıştır.