Elektrik direğini söktü, iş yerine çarpıp olay yerinden kaçtı

Burdur’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırımda bulunan elektrik direğini sökerek yol üzerinde bulunan bir iş yerine çarptı. Sürücü kazanın ardından olay yerinden kaçtı.

Edinilen bilgilere göre Burdur merkez Emek mahallesi Yahya Kemal Caddesi üzerinde gece saat 3 sıralarında meydana geldi. A.K.Ö. idaresindeki 42 ASK 20 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kaldırıma çıkarak ilk önce elektrik direğine çarparak direği yerinden söktü. Otomobil daha sonra cadde üzerinde bulunan bir iş yerine çarptı. Sürücü tekerleği patlayan otomobili yol kenarına park ederek olay yerinden kaçtı. Cadde üzerindeki iş yerinin sahibi sabah saatlerinde dükkanını açtığı sırada elektrik direğinin söküldüğünü ve iş yerinin zarar gördüğünü fark ederek ihbarda bulundu. Olay yerine polis ve zabıta ekipleri sevk edildi. Polis ve zabıta ekipleri kaza sonrası olay yerinden kaçan sürücüye ulaşarak kendisini kaza yaptığı yere çağırdı. Olay yerine gelen sürücü A.K.Ö. kazayı gece yaptığını ve işten çıktığını, otomobiliyle evine giderken gözlerinin bir anda kapandığını iddia ederek kazanın gerçekleştiğini söyledi.

Polis ekipleri kazaya karışan sürücüye kaza yerini terk etmekten 951 TL ceza kesti. Zabıta ekiplerinin de kaza sonucu elektrik direğine de zarar veren sürücüye işlem yaparak ceza uygulayacağı öğrenildi.