Daha Uygun Enerji İçin Tefenni'ye Pelet Tesisi Kuruluyor

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, yükselen kömür maliyetleri sonrasında, ilçede pelet tesisi kurulmasına karar verdiklerini açıkladı.

 

Doğalgazın yakın zamanda ilçeye gelemeyeceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ümit Alagöz, fiyatların çok yükselmesi ile halkın mağdur olduğunu belirterek, daha uygun ve daha temiz bir enerji için Tefenni'de PELET tesisi kuruyor.

Başkan Ümit Alagöz konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

Bilindiği üzere bu yıl gerek Çin’in Rusya'da ki kömürün çok büyük bir miktarını çekmesi, gerekse dövizdeki yüksek seyir, kömür fiyatlarını 1500 liralardan 5500 liralara kadar çıkartmış, doğalgazın olmadığı bölgelerde vatandaşlarımız çok büyük mağduriyet yaşamıştır.

Doların yüksek seyri, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle doğalgazda da fiyatlar maalesef yükselmiştir. Tefenni, Karamanlı, Çavdır ve Yeşilova İlçelerimizle beraber doğalgaz için başvurularımız yapılmış, Bakanlığımız ve Toros Gaz tarafından çalışmalar yürütülmektedir. Lakin ön çalışmaların tamamlanması, fiziki çalışmaların başlaması ve İlçelerde hatların döşenmesi süreçleri mutlaka ki 3-4 yıl alacaktır. Bu zaman zarfında görünen o ki kömürde bir fiyat düşüşünün yaşanması çok mümkün görünmemektedir.

Gelişen bu olumsuz süreçte İlçe Halkımızın mağduriyetini gidermek, tonu ortalama 1200 TL rakamlarını geçmeyen Pelet gibi daha temiz bir enerjiye kavuşmasını sağlamak ve yakıt sıkıntısının önüne geçmek adına Belediyemiz Kademesinde, İlçemize fazlası ile yetecek üretim kapasitesine sahip bir PELET tesisi kurulmasına karar verdik. Mayıs ayında üretime başlanacak olan ve 2 milyon TL gibi bir bedele malolacak tesisimizin Tefenni’mize hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum. Saygılarımla.

BURDUR HABERİ