Burdur Şeker Fabrikası Varlık Fonuna mı Devrediliyor?
2000 yılından bu yana özelleştirme kapsamında bulunan ve aralarında Burdur Şeker Fabrikasınında bulunduğu şeker fabrikalar özelleştirme kapsamından çıkarılıyor. Türkiye’nin stratejik kuruluşlarının 21 yıl sonra özelleştirme kapsamından çıkarılması sektörde büyük sevinçle karşılanırken, fabrikaların Varlık Fonu’na devredilecek olması da soru işaretlerine neden oldu. Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, sendika olarak yıllardır mücadele verdikleri bir konuda olumlu bir adım atılmasını olumlu bulduklarını ancak Varlık Fonu’na devriyle birlikte nasıl bir yönetim şeklinin oluşturulacağının bilinmediği için bu konuda bir değerlendirme yapmanın erken olduğunu kaydetti.
15 ŞEKER FABRİKASI VARLIK FONU’NA DEVREDİLECEK
TÜRKŞEKER’in bünyesindeki 10 şeker fabrikası 2018 yılında özelleştirilirken, 3 şeker fabrikasının satış işlemi de iptal edilmişti. Buna göre TÜRKŞEKER’in bünyesinde halen 15 şeker fabrikası, 2 alkol fabrikası, 2 makine fabrikası, 1 elektromekanik aygıtlar fabrikası, 1 tohum işleme fabrikası ve 1 araştırma enstitüsü bulunuyor.
CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİNİN YAYINLANMASI BEKLENİYOR
Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın haberine göre; TÜRKŞEKER’in sermayesinde bulunan hisselerin tamamının özelleştirme kapsam ve programından çıkartılarak, bu hisselerin tamamının Varlık Fonu’na devredilmesi öngörülüyor. Konuyla ilgili çalışmalar tamamlanırken, özelleştirme kapsam ve programından çıkarma ve Varlık Fonu’nu devriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin yakında yayınlanması bekleniyor.