BURDUR MAKÜSPOR 90’DA GÜLDÜ

Bölgesel Amatör Lig 8’inci gruptaki temsilcimiz Burdur Mehmet Akif Ersoy Gençlik ve Spor Kulübü (Burdur MAKÜSPOR) ligin ikinci haftasında kendi sahasında karşılaştığı Yiğitcan Çatalhüyük Çumra Belediyespor’u 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Bölgesel Amatör Lig 8’inci gruptaki temsilcimiz Burdur MAKÜSPOR, ligin ikinci haftasında Gazi Atatürk Stadyumunda Yiğitcan Çatalhüyük Çumra Belediyespor’u konuk etti.

Burdur’daki taraftarların da yoğun ilgi gösterdiği müsabakanın 22. dakikasında konuk ekip Ahmet Turan’ın attığı golle öne geçti.

Temsilcimiz Burdur MAKÜSPOR, 31. dakikada kaleciden dönen pozisyonu tamamlayan Fethi Fındık’ın ayağından bulduğu gol ile beraberliği yakaladı.

Karşılaşmanın 45. dakikasında Yiğitcan Çatalhüyük Çumra Belediyesporlu Mevlüt Sürücü, Burdur MAKÜSPOR’lu Alper Süren’e yaptığı sert faulün ardından ikinci sarı kartı görerek kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Müsabakanın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Burdur MAKÜSPOR, rakip takımın eksik kalmasıyla birlikte ikinci yarıya taraftar desteğini de arkasına alarak baskılı başladı.

İkinci yarıda çok sayıda gol pozisyonuna giren temsilcimiz dakika 90’da Halim Demirok’un attığı golle 2-1 öne geçti.

Müsabakaya eklene 5 dakikalık uzatma bölümünde başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmayı temsilcimiz Burdur MAKÜSPOR, 2-1 kazanarak puanını 6’ya çıkardı ve liderliğini sürdürdü.

Karşılaşma sonrasında büyük sevinç yaşayan Burdur MAKÜSPOR’lu futbolcular, galibiyeti taraftarlarıyla kutladı.

Bölgesel Amatör Lig 8’inci grupta 2’de 2 yaparak liderliğini sürdüren temsilcimiz Burdur MAKÜSPOR, gelecek hafta Yunusemrespor’a konuk olacak.

Karşılaşmayı Burdur Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, STK Başkanları, Protokol üyeleri ve çok sayıda taraftar takip etti.

“BURDUR BİZE İNANSIN, BURDUR BİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM ETSİN”

Maçtan sonra gazetecilere açıklama yapan Burdur MAKÜSPOR Başkanı Mustafa Kılınç, “Sağ olsunlar bugün Burdurlu sporseverler stadı doldurdular. Valimizi, Milletvekilimizi, Belediye Başkanımızı, Baro Başkanımızı, STK başkanlarını yanımızda görmek bize ayrı güç verdi. Zor bir karşılaşma olacağını biliyorduk. Daha maçın ilk dakikalarında bizim için kritik olarak değerlendirdiğimiz oyun taktiği üzerinde farklı bir yeri olan Ahmet Can’ın sakatlanması taktiğimizi değiştirdi. İlk yarıda çok net pozisyonlar vardı. Verilmeyen penaltı pozisyonları vardı. Bu konularda çok fazla bir şey söylemek istemiyorum ama karar vericilerin bu kadar emeğe saygı göstermesini bekliyoruz. Yoksa bu lig bu haliyle zor biter. Yeni transferlerimizden bazıları bugün sahaya çıktılar. Bugün süre alamayan yeni transferlerimiz de hazır olduklarında çok farklı bir Burdur MAKÜSPOR izleteceğiz. Burdur’un adına layık ve Burdur’a güç katacak futbolcular olarak sahada yerlerini alacaklar. Grupta liderliğimiz devam ediyor. Liderliği inşallah sezon sonuna kadar götürmeyi arzu ediyoruz. Yol şampiyonluğa gidiyor. Burdur bize inansın. Burdur bizi desteklemeye devam etsin. Bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah haftaya Eskişehir’de Yunusemrespor deplasmanından da galibiyetle döneceğimize inanıyorum.” dedi.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ise şunları söyledi;

“LİGDEKİ VARLIĞIMIZI HİSSETTİRİYORUZ”

“Şehrimiz açısından güzel bir gün. Hep birlikte takımımızı izledik. Her şey sporun kendi kuralları içerisinde yürüdü. Rakip biraz sertti, bu üzücü çünkü bir oyuncumuz sakatlandı. Biz takım olarak centilmence 90 dakika boyunca mücadele ettik. Burdur MAKÜSPOR üniversite takımı olmaktan ziyade bir şehir takımı olma noktasına adım adım ilerliyor. Pembe mavi renkleri ile buluştuğu, şehrin eski günlerini hatırladığı, şehirle tamamen bütünleştiği bir takım haline getirme aşamasındayız. Bu açıdan bugünkü karşılaşma bizim açımızdan çok önemliydi. 2. Hafta oynanan karşılaşmalar sonucunda bu haftayı da lider olarak tamamladık. Grubumuzda çok güçlü takımlar var. Bunları da biliyoruz. Rehavete kapılmadan her haftayı adım adım giderek, adım adım çalışarak, bir sonraki haftayı planlayarak, düşünerek ligdeki varlığımızı hissettiriyoruz. Grupta ilk 2 hafta sonunda herkesin dikkatini çeken Burdur MAKÜSPOR oldu. Bundan sonraki haftalarda rakiplerimizin bize karşı daha ciddi önlemler alacağını biliyoruz. Bizde ona göre çalışmalarımızı yapacağız.

“ŞEHRE İVME KATACAK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Bu sene güçlü bir takım kurduk. Biz 4 yıldır Bölgesel Amatör Lig’deyiz. Lige yeni çıkmış ve bunun heyecanı ile bir şeyler yapıyor değiliz. Artık bu ligde nasıl mücadele edilir bunu biliyoruz. Şehirlerin gücü anlamında sporun gücü tartışılmaz. Üniversite olarak şehrin hemen hemen her alanında bölgesel kalkınmadan sporcu kamplarına kadar, turizm alanındaki çalışmalarla birlikte bu anlamda da şehre bir ivme katacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün buradaki sonuç da doğru adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor. Elbette her maçın kendine özgü bir dokusu oluyor. Bu maçta da biz notlarımızı aldık. Hiçbir havaya girmeden,