Burdur’da lise öğrencileri, depremzedeler için resim sergisi açtı

Burdur’da lise öğrencileri, depremzede vatandaşlar için resim sergisi açtı. Sergiden elde edilecek gelirler depremzede vatandaşlara bağışlanacak.

Burdur’da 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri, 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlar için yardım seferberliği başlattı. Öğrenciler, resim dersinde portreler ve evler konseptine uygun akrilik boya ile yaptıkları çalışmaları depremzedeler yararına Cumhuriyet Meydanı’nda sergiledi.

Öğrencilerin yapmış olduğu eserler vatandaşlar tarafından ilgi görürken sergiden elde edilecek gelirler depremzede vatandaşlara bağışlanacak.

“BU ACIYI HÜCRELERİMİZE KADAR HİSSETTİK”

Sergi açılışında konuşan Burdur Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, “Ülkemiz Şubat’ın başında büyük bir felaketle sarsıldı. Bütün millet olarak bu acıyı hücrelerimize kadar hissettik. Depremde birçok vatandaşımızı kaybettik. Çoğu da bu büyük felaketten etkilendi. Kurumlarımızla bu konuyu hatırlamak, unutmamak için ve depremzedelerimizin acılarını paylaşmak için güzel etkinlikler yapılıyor. 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerimizde değerli öğretmenlerimizin önderliğinde bu konuda depremzede ailelerimizin yararına bir resim sergisi düzenlediler. Emeği geçen herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah ülkemize, insanımıza inşallah böyle bir acıyı bir daha yaşatmaz. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Depremzede kardeşlerimizin acılarını da yürekten paylaşıyoruz.” dedi.