Burdur’da kamu kurumlarındaki tek kadın şoför

Burdur’daki Kamu Kurumlarındaki tek kadın şoför olan Gülnur Yarar (37) işini severek yaptığını söyledi.

Burdur Belediyesi’nde personel servisini kullanan Yarar “Birisi özel üç çocuğum var. 2004 yılında ehliyetimi aldım. Çocukluktan bu yana şoförlüğe merakım var.” dedi.

2008 yılında bir mermer firmasında hem tercüman hem de forklift operatörü olarak çalıştığını söyleyen Yarar; “2014 yılında eşimden ayrıldıktan sonra çocuklarım büyüdüğü için çalışmaya başladım. Okul servisi şoförlüğü yaptım” diye konuştu.

Belediyenin iş ilanlarını görerek yaptığı müracaat sonrası bir ay önce Burdur Belediyesi’nde çalışmaya başladığını anlatan Yarar; “ilk işe başladığımda personel çok şaşırmıştı. İlk defa bayan şoför görmüşlerdi. Şimdi alıştılar” ifadelerini kullandı.

İşini severek yaptığını söyleyen Yarar; “Kadın isterse her şeyi yapabilir. Güçlü olmak zorundayız” dedi.

Eşinden ayrıldıktan sonra girdiği Üniversite sınavlarında Konya Selçuk Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazanan Yarar, hazırlık sınıfında iken çocuklarından dolayı okulu bırakmak zorunda kaldı. Okuma azminden vazgeçmeyen Yarar, Özel çocuklara destek olmak, onları daha iyi anlayabilmek ve sağlık problemlerine çözüm aramak için tekrar üniversite sınavına girerek Anadolu üniversitesi Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Bölümünü 2020 yılında bitirdi.

Yarar şu anda İstanbul Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümünde öğrenci.