BURDUR BELEDİYESİ ‘KİTAP FESTİVALİ’ BAŞLADI

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen ‘10. Kitap Festivali’ düzenlenen açılış töreniyle başlayarak kitapseverle buluştu.

Burdur Kitap Festivali, 17 Mart tarihine kadar açık olup, belirli günlerde yazarların imza günleri ve söyleşileri düzenlenecek.

Açılış programına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, İYİ Parti Burdur İl Başkanı Faruk Erkan, CHP Burdur Merkez ilçe başkanı Serkan Şimşek, CHP Burdur İl Örgütü, İYİ Parti Burdur yönetimi, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kurdele kesiminin ardından Başkan Ercengiz ve katılımcılar, fuardaki stantları gezdi.

“Atatürk, sivil kısa ömründe birçok kitap okuyarak bizlere önemli bir miras bırakıyor”

Açılışta konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Bu yıl 10.’sunu düzenlediğimiz kitap festivalimize aynı zamanda fuarımıza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, iyi ki geldiniz, iyi ki okumak için bu kadar da olsa bir aradayız. Geçen yıl korona nedeniyle ara vermiştik. Bizler ürünü ya da kalemi güçlü olan yazarların yanı sıra yazdıklarını paylaşıp bizlere bir şeyler öğretmeye çalışan yazar ve şairleri sizlerin ayağına getirmeye gayret gösteriyoruz. Okumanın önemi inancımız olan İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı kerimin ilk ayetinde başlıyor. ‘Oku’ diyor yüce yaradan, yaradan rabbinin adıyla oku ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cepheden cepheye koşarken elinde mutlaka okuyacağı bir kitabı oluyor. 1923’ten 1938’e sivil kısa ömründe birçok kitap okuyarak bizlere önemli bir miras bırakıyor.” dedi.

“Önemli yazarları, ozanları sizlerle buluşturacağız”

Başkan Ercengiz, “Batılılar başına bir iş geldiği zaman ‘acaba nerede hata yaptım, neyi eksik okudum, neyi eksik yazdım’ diyorken bizler ‘bu belayı başımıza kim sardı’ diyerek suçlu ve sorumlu aramaya çalışıyoruz. Buradan uzaklaşmamız lazım. Bu duygudan uzaklaşabilmemiz için de daha fazla kitap okumamız lazım. Bizlerin çocuklarımıza kitap okuma alışkanlıklarını kazandırabilmemiz için en azından norm model olarak, evde birey olarak, aile olarak çocuklarımıza kitap okuduğumuzu göstermemiz lazım. Burada belki bu işin suçlusu ve sorumlusu bizlerde en az çağın gereği olan internet ve tablet alışkanlıkları olabilir. Bu sorumluluğu hepimizin alması gerektiğini düşünüyorum. Fuarımız yaklaşık 2 hafta sizlerle birlikte olacak. Önemli yazarları, ozanları sizlerle buluşturacağız. Bununla birlikte söyleşilerimiz de olacak. Bu söyleşilerde Türkiye’nin aydın kalemlerini, alanında ünlü isimlerini sizlerle buluşturmayı planladık. Bugün bu alanda bulunan herkesi ve sesimizi duyan tüm hemşerilerimizi kitap fuarımıza bir kez daha davet ediyorum. İyi ki geldiniz, sağ olun, var olun, hayırlı olsun.” diye konuştu.

İstanbul’dan fuara katılan Kadir Soydaş ise şunları söyledi;

“Yazarlarla okurların buluşması çok güzel bir etkinlik”

“Gittiğimiz şehirde yazarlarla okurların buluşması çok güzel bir etkinlik. Bizi sevindiriyor. Kitap okuyanlarla yazarın buluşması çok zevkli. Yazara baktıklarında, onlarla sohbet ettiklerinde o gözlerindeki ışıltıyı görebiliyorsunuz. Çok haz alıyoruz. Ama tabi biraz daha katılımcıların, vatandaşların ilgi göstermesini bekliyoruz. Özellikle ortaokul ve lise öğrencilerini. Çünkü gelecek neslimizi artık onlar devam ettirecekler. Daha fazla kitap okumalarını bekleriz. Buradan ben özellikle de İl Milli Eğitim Müdüründen rica ederim. Okuldaki öğrencileri fuara mutlaka göndermelerini bekleriz.”