Başkan Ercengiz'den Akdeniz ve Ege'ye kıyısı olan başkanlara çağrı

Yaklaşık 1 haftadır ülkemizin cennet köşelerinde devam eden yangınlarla mücadele sürerken havadan müdahelenin önemi bir kez daha gözler önüne serildi. 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz sosyal medya hesabından yaptığı çağrı ile Akdeniz ve Ege'ye kıyısı olan Büyükşehir Belediyelerinin ortaklaşa kuracağı konsorsiyum ile yangın söndürme uçak ve helikopterinin alınabileceğini ifade etti. 

Başkan Ercengiz açıklamasında; 

Sahil şeridindeki tüm Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza bir önerim olacak; Hatay Adana Mersin Antalya Aydın İzmir ve İstanbul Belediyelerimiz envanterlerine birer tane yangın söndürme uçağı alıp koyabiliriz. Belki amortismanı ya da toplam gideri maliyetli olabilir ama şu anki kaybımızın parayla ölçülebilir bir değeri yok. Her bir Belediyenin ne kadar çaba sarf ettiğini ne kadar çok üzüldüğümüzü adeta kahrolduğumuzu biliyoruz. Giden gitti ama bundan sonrasına hazır olabiliriz Yangının başlangıcına engel olamasak bile yayılmasına engel olabiliriz. Varsın bir kaç projeyi eksik yapalım en büyük proje canlıyı yaşatmak değil mi? Sizlerden bekliyoruz değerli başkanlarım.

@DocDrLutfuSavas @ZeydanKaralar01 @SecerVahap @BocekMuhittin @osmangurun @tuncsoyer