29 kişiye kişi başı 3150 TL, 27 kişiye, kişi başı 392 TL idari para cezası, 10 kişi hakkında adli işlem

Burdur İl Hıfzıssıha Kurulu’nun aldığı kararlara uymayanlara ceza-i işlem yapıldı.

Corona Virüs( Covid-19 ) salgını ile birlikte sıkı denetimlerin ve kısmi sokağa çıkma yasaklarının başlamasıyla birlikte kurallara uymayanlara da cezalar uygulanmaya başlandı. Bu bağlamda Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 29 kişiye kişi başı 3150 TL idari para ceza uygulandı.

 

Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 27 kişiye, kişi başı 392 TL idari para cezası uygulanırken, Türk Ceza Kanunu’nun “Bulaşıcı hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma” başlıklı 195. maddesi gereğince “2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” maddesi gereğince 10 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

İşte O Maddeler,

Madde 282 – (Değişik: 23/1/2008-5728/48 md.)
Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara
uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, ikiyüzelli Türk Lirasından bin Türk
Lirasına kadar idarî para cezası verilir.

KabahatlerK. MADDE 32. (1) Yetkili makamlar tarafından adlî işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu cezaya emri veren makam tarafından karar verilir.

TCK. MADDE 295. (1) Gözaltına alınan, tutuklu veya hükümlünün muhafaza veya nakli ile görevli kişilerin, görevlerinin gereklerine aykırı hareket etmeleri halinde, görevi kötüye kullanma suçuna ilişkin hükümler uygulanır.